Profiel

 

Ruim 30 jaar ervaring in internationale technische bedrijven met project management en business development. Dat is in het kort wat ik, Henk de Lange, te bieden heb.

Een ervaren manager die op senior- en directieniveau die goed kan opereren met en tussen de interne- en externe contacten. Sterk in het bepalen van de richting en het vasthouden van de koers. Daarin ben ik soms projectmanager, COO en dan weer gedelegeerd CIO. Of een combinatie van deze. Waar nodig werk ik samen met vertrouwde partners uit mijn netwerk. Samen zijn wij Perventum.

Sterk in structuur brengen in chaos of wanorde. Om vanuit een ongeordende hoeveelheid informatie te komen tot een heldere visie en aanpak van een vraagstuk.

beeldmerk 200x200

 

De rode draad loopt van analyseren via structureren en organiseren naar realiseren.

 

Ik zie het als een uitdaging om de materie en processen tot in detail te doorgronden en daar vervolgens de essentie uit te destilleren. Ik laat mij niet beperken tot gebaande paden of een gebrek aan kennis over een specifiek onderwerp. Mijn nieuwsgierige en analytische instelling, pragmatische aanpak en doelgericht handelen zijn beproefde ingrediënten voor succes en resultaat.
Met deze vaardigheden richt ik mij, bij voorbeeld, graag op:

  • het schrijven van een solide business case over een nieuw innovatief product, dienst of proces,
  • het sturen en leiden van het technisch team naar de stip op de horizon,
  • het bundelen van krachten via lobby en/of acquisitie met als doel een gemeenschappelijke strategie op directieniveau.

Als manager stel ik mij faciliterend en empathisch op waarbij mijn analytisch vermogen mij in staat stelt situaties en structuren snel te doorgronden en in kaart te brengen. Met een juiste mate van dominantie en pragmatisme bereik ik doelen en motiveer ik de anderen. Op een natuurlijke wijze houd ik de structuur vast te houden zonder rigide te worden.

Gewend te werken in internationale bedrijven. Bovendien weet ik met een Nederlandse nuchterheid mij soepel te bewegen tussen de diverse culturen en met alle leeftijden. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met (jonge) ambitieuze collega’s die het bestaande uitdagend ter discussie durven te stellen.

Vanuit een thuisbasis in midden Nederland ben ik Europees breed inzetbaar. Mijn voorliefde voor Frankrijk leidt er toe dat opdrachten met een Frans aspect mij extra motiveren. Ik begrijp de cultuur en weet hoe ik een brug moet slaan en bestaande vooroordelen kan wegnemen.